top of page

5 manieren om je prijsperceptie te verbeteren


Prijs is cruciaal. Volgens de laatste studie van Dunnhumby (bij 5000 Franse consumenten) denken slechts 1 op 2 klanten een goede prijs/kwaliteit verhouding te kopen. De helft is dus overtuigd te veel te betalen. Hoe kan je deze perceptie positief beïnvloeden?

1. Beperk het aantal promo's Veel promoties zijn niet nuttig voor de meeste klanten. Schrap ze en bescherm op die manier je marge. We denken aan promoties die in het verleden onvoldoende effect hadden of zaken die zorgen voor kannibalisatie.

2. Ga scherp op referentieproducten Ga laag op die artikelen die ook bij je concurrenten opduiken in promo's. Denk aan de pot Nuttella of Coca Cola. Koppel deze scherpste prijzen aan je klantenkaarten zodat het enkel trouwe klanten zijn die worden beloond.

3. Doe aan framing Zet je producten die je veel verkoopt uit tegenover duurdere producten. Zo creëer je de indruk dat ze best wel meevallen van prijs. Dit kan perfect met huismerken. Zet ze naast de A-merken en laat proeven. Of voeg een aantal dure gins toe op het schap om de populaire gins goedkoper te laten lijken.

4. Wees logisch Op afslagproducten moet je blijvend laag gaan. Wees consistent. Heb je regelmatig promo’s op vanille dessert, zorg dan dat ook de andere smaken aan dezelfde prijs staan. Pas ook op met verschillende verpakkingen: de consument snapt niet dat het goedkoper is om 2x250gr van een product te kopen dan de grote verpakking van 500gr. Scan je assortiment op dergelijke zaken en vermijd ze.

5. Beloon sneller Veel zaken werken met klantenkaarten, maar klanten hebben meestal niet de indruk dat dit iets oplevert. Zorg dat trouwe klanten snel beloond worden. Beperk het aantal verplichte aankopen. Het is beter om snel en regelmatig iets kleins te geven, dan mensen een jaar of langer te laten sparen voor die eenmalige 10% korting.

Bovenstaande tips zullen je perceptie als 'duur' bijsturen. In het buitenland merken we intussen dat steeds minder bedrijven op prijs gaan concurreren. Is de bodem stilaan bereikt? Of stijgt het besef dat goedkoop niet altijd 'goed koop' is? We blijven het met plezier voor jullie volgen!


Recente berichten

Gratis nieuwsbrief

Enkele keren per jaar sturen we een nieuwsbrief uit met onze blogartikels en andere nieuwtjes.  Schrijf hier gratis in:

E-mail

Volg ons
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Google+ Icon
  • Grey Pinterest Icon
Adres peppers & co marketingadvies

Peppers&Co bv

Wakkenstraat 37

8720 Markegem, België
BE0824.147.038

Algemene Voorwaarden
Privacy Statement

Telefoon Peppers & Co marketingadvies

Telefoon

Els: +32 495 43 88 93

Jody: +32 497 251 751


 

Email peppers & co marketingadviseurs
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Pinterest Icon
Peppers & Co is gecertifieerd dienstverlener KMO-portefeuille
logo_cheque_entreprises-sans-fond.png

© 2010-21 by Peppers&Co

bottom of page